Maak je eigen Botanische bloemen kaarsen!

Zelf ben ik gek op kaarsen, maar ook op creatief bezig zijn. Daarom maak en verkoop ik ook een deel van mijn eigen producten hier in de webwinkel. Maar zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan zelf creatief aan de slag te gaan? Voor jullie speciaal heb ik een leuke do it yourself gemaakt met mijn favoriete combinatie; droogbloemen en kaarsen en het is super simpel!


Wat heb je nodig?

- waxinelichtje.

- aansteker.

- oud verfkwast(je).

- gedroogde bloemetjes (makkelijk zelf te drogen tussen een dik boek).

- witte dinerkaarsen, voor deze diy heb ik de witte dinerkaarsjes van Rustik Lys gebruikt, te koop in deze webwinkel.

Liever een compleet pakketje kopen om aan de slag te gaan? Dat kan! --> shop botanische kaarsen diy pakket hier.

Aan de slag!

Zorg voor een ondergrond die vies mag worden. Steek het waxinelichtje aan, zodra de was van het lichtje is gesmolten kun je beginnen. Kies een paar mooie droogbloemen uit die je op de kaars wil maken. Leg de droogbloem op de kaars en dip de kwast in het gesmolten kaarsvet. Ga met de kwast over de droogbloem heen tot dat hij vast plakt, meestal is er maar weinig voor nodig. Eventjes laten drogen en dan kun je door met de volgende bloem, tot je kaars het gewenste effect heeft. Tadaa! Zo simpel is het! Je kaars is klaar.

Pas wel op met het aansteken van de kaars, de kaarsen zijn meer ter decoratie bedoeld. Als het vlammetje te dicht in de buurt komt van de bloemetjes, kunnen deze in brand vliegen. 

TIP! Het kwastje maak je weer schoon door het in heet water te wassen. Door de warmte van het water smelt de parrafine en is je kwast zo weer schoon.

© 2019 - 2024 Roses and Ruches | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel